Belastingadviseur

Belastinginformatie

Belastingen

Zakelijke belastingen

BelastingadviseurWanneer men moeite heeft met het uitrekenen van de te betalen belastingen of de te verkrijgen loonheffing- en arbeidskortingen kan er gebruikt gemaakt worden van een belastingadviseur. Deze belastingadviseur kan gratis of betaald als hulp ingeroepen worden en helpt bij het uitzoeken van de financiën en de belasting.De belastingaangifte moet in Nederland op tijd ingevuld worden. Wanneer dit niet gebeurt krijgt deze achterstallige betaler een boete en zal deze toch nog de belasting moeten betalen.De aangifte kan door de betaler zelf ingevuld worden. Echter kan het voorkomen dat deze een aantal aftrekposten niet snapt of dat deze niet weet of er wel aanpraak gemaakt mag worden op bepaalde kortingen. Er kan dan een adviseur van de Belastingdienst ingehuurd worden. Daarnaast kan er ook gekozen worden om een professionele adviseur in te huren welke zeer rendabel kan zijn wanneer er uitgezocht worden van welke heffings- en arbeidskortingen er gebruikt gemaakt kan worden.

Wanneer er minder dan €47.000 per jaar als inkomen opgegeven dient te worden kan er gebruik gemaakt worden van een adviseur van de Belastingdienst welke gratis advies zal geven over de te betalen belastingen en het invullen van de biljetten en formulieren. Deze belastingadviseur kan eenvoudig via de Belastingdienst aangevraagd worden waarna er, tijdens een afspraak, informatie gegeven wordt. Hierbij moeten een aantal gegevens gegeven worden. De jaaropgaven van de in het afgelopen jaar verkregen inkomsten, het saldo van beleggingen, spaarrekeningen en verzekeringen en alle gegevens omtrent de eigen woning. Daarnaast moeten ook de andere aftrekposten, waaronder de ziektekosten, opgegeven worden. Met deze gegevens kan er uiteindelijk met behulp van de belastingadviseur een bedrag opgesteld worden wat betaald moet worden.

Wanneer er meer dan €47.000 per jaar verkregen wordt moet er hulp ingeroepen worden bij een betaalde adviseur. Hierbij heeft men twee keuzes. Allereerst kan men voor een belastingadviseur die alle aftrekposten en arbeidskortingen zal uitzoeken, zodat er veel korting verkregen kan worden op de te betalen belasting. Deze adviseurs vragen een hoog bedrag voor de verrichte werkzaamheden, maar de kosten zullen er vaak helemaal uitgehaald worden doordat er minder geld opgaat aan belastingen. Wanneer iemand lid is van een vakbond kan deze aanspraak maken op een belastingadviseur van deze vakbond. Deze adviseurs hanteren vaak een laag tarief, waardoor er maar een kleine vergoeding gegeven hoeft te worden. Beide soorten betaalde adviseurs zijn zeer goed op de hoogte van alle kortingen en tarieven, waardoor zij een zeer grote hulp kunnen zijn voor eenieder die hulp nodig heeft bij het invullen van de belastingaangifte en het verlagen van de te betalen belasting.